Het proces in 6 stappen

De veelzijdige toepassing van betonnen bordures maakt het mogelijk om de bordures aan te leggen langs grasvelden, waterpartijen, bloembedden en langs oprijlanen.

Stap 1

Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en geven advies. Daarbij krijgt u diverse voorbeelden te zien van bordures, kleuren en structuren/stempels. Vervolgens krijgt u een offerte.

Stap 2

Na uw goedkeuring aan het plan en de offerte,wordt het tracé uitgezet. Vervolgens wordt in het terrein, met een kleine frees, een strook verwijderd waar de bordure wordt geplaatst . Dit gebeurt met de grootste voorzichtigheid om bestaande vegetaties te ontzien.

Stap 3

Het betonmengsel wordt bij u op locatie gemengd. Dit gebeurt met behulp van onze speciale betonmixer die op een kleine trailer is geplaatst. Er komen dus geen grote voertuigen die uw terrein kunnen beschadigen.

Stap 4

Het betonmengsel wordt in de professionele borduremachine aangebracht en deze perst het beton eruit in de gewenste vorm. Eventueel is een bewapening in de vorm van een stalen kabel mogelijk. Daardoor is de bordure nog sterker en ongevoelig voor inrijdingen

Stap 5

De bordure wordt na het fabriceren nabehandeld met speciale troffels, stempels en rollers. Ook worden de dilitatievoegen aangebracht. Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren.

Stap 6

Als laatste worden de bordures bespoten met een beschermmiddel om het beton te beschermen tegen weersinvloeden.

Beton  sealer:  De bescherming van uw borderranden.

 

Wij adviseren onze klanten om eens per 2 jaar de borderranden te voorzien van een nieuwe laag beton sealer. Zo houden de borderranden een fraai uiterlijk. Na deze behandeling zijn ze gemakkelijk schoon te maken en hebben de borderranden een goede bescherming tegen de UV straling.