Scheur herstel

Met de Total Wall reparatiemethode kunnen constructieve reparaties van gemetselde gevels uitgevoerd worden. Door deze methode wordt het metselwerk gestabiliseerd en versterkt. De reparaties worden nagenoeg onzichtbaar met behulp van (restauratie) mortel weggewerkt. Uw gevel constructief en nagenoeg onzichtbaar gerepareerd, met behoud van de originele steen.

Gebruik TWC wapening

 Zodra er om welke reden dan ook ergens een scheur ontstaat zal de spanning in het metselwerk afnemen.

Om weer verbinding in het gescheurde metselwerk te krijgen kan er wapening geplaatst worden. De roestvast stalen wokkelvormige wapening, welke gebruikt wordt bij het stabiliseren van het gescheurde metselwerk, heeft een dusdanige vorm dat deze gelijktijdig sterk maar toch ook door zijn flexibiliteit de noodzakelijke bewegingen in het metselwerk op kan nemen.

Oorzaken van scheurvorming
Metselwerk kan om verschillende redenen scheuren; enkele redenen hiervan kunnen zijn:
–  Zetting van het gebouw
–  Weersinvloeden, periodes van droogte
– Funderingsproblemen, onvoldoende fundering
– Slechte kozijnen welke het gewicht van bovenliggend metselwerk niet meer opvangen
– Roestvorming in het metselwerk
– Trillingen in de grond (door bijvoorbeeld verkeer of aardschokken)

Installatie
Nadat de reparatiemethode is bepaald, is het systeem vakkundig en snel toe te passen. De voegen worden tussen 40 en 70 mm diep uitgefreesd. (volgens een op voorhand bepaald patroon). De roestvast stalen wapeningsstaven, welke in elke willekeurige hoek gebogen kunnen worden, worden in de vrijgemaakte voeg vastgezet d.m.v. de speciaal ontwikkelde krimpvrije mortel.

De afwerking
Nadat de voegen met voegspecie zijn afgevoegd en de scheuren in de stenen d.m.v. onze op kleur te brengen restauratiemortel zijn afgewerkt,is het gescheurde metselwerk volledig gestabiliseerd zonder zichtbare reparaties. Alle reparaties kunnen gedaan worden zonder dat de bewoners het huis hebben moeten verlaten.

scheurherstel3-4
Helibar-dichtbij (1)
scheurherstel1-2
foto-scheuren